Over Sollicitatiemarkt

De oprichter van Sollicitatiemarkt.nl is Mourad El Moussati. In 2016 is hij begonnen om een probleem op te lossen dat hij zelf als student had ervaren, namelijk dat het voor hem extra lastig was om een leuke baan of stage te vinden. Dit kwam doordat sommige organisaties niet verder keken als zijn naam en hij niet heel erg goed was in het schrijven van sollicitatiebrieven.

Nadat hij in het laatste jaar van zijn studie met het zelfde probleem geconfronteerd werd. Is hij gaan nadenken over oplossingen. Praten ging hem makkelijker af als schrijven en veel mensen zeiden altijd: ”Wat spreek jij goed Nederlands!” Hij moest een manier zien te vinden waarop hij al pratend vooroordelen kon wegnemen. Resultaat: Videosolliciteren!

Dit bleek een groot succes! Waar hij met de traditionele sollicitatiebrief werd afgewezen of geen reactie kreeg, leidde alle videosollicitaties tot een uitnodiging! Meer weten….? Bekijk dan het item dat de NOSop3 heeft gemaakt over hem.

 

Onze Missie

Onze missie is het om gelijke kansen te creëren op de arbeidsmarkt – ongeacht afkomst, geaardheid, religie, beperking of naam. Niet alleen omdat iedereen uit morele overwegingen gelijke kansen verdient, maar ook omdat wij geloven in de kracht van menselijk verschil!